Zwróćcie proszę uwagę na wysokość rachunku i ceny poszczególnych produktów w Żabce. Dziwnym trafem ceny zdarzają się wyższe niż na półce, ciekawe dlaczego nigdy w drugą stronę.
Po zwróceniu uwagi zarówno Pani właścicielka jak i obsługujące dziewczyny bardzo się denerwują i udowodniają że to jednak moja wina i z wielkim fochem naliczą właściwą cenę lub też stwierdzą że akurat ten produkt nie jest w promocji lub został żle wyłożone na półkę (sic!).
Ceny w Żabce
Re: Ceny w Żabce
Miałam podobną sytuację w Żabce, przy kasie zwróciłam uwagę, że cena na półce różni się od ceny nabitej na kasie, Pani powiedziała że widocznie ktoś się pomylił i złą cenę wpisał.
No cóż....od jakiegoś czasu zwracam uwagę właśnie na paragon, kilka sklepów już mnie oszukało (umyślnie czy nieumyślnie). Ciekawe ile osób przepłaciło?
No cóż....od jakiegoś czasu zwracam uwagę właśnie na paragon, kilka sklepów już mnie oszukało (umyślnie czy nieumyślnie). Ciekawe ile osób przepłaciło?

Polecam w takiej sytuacji jednak ŻĄDAĆ ceny widocznej na półce ponieważ to jest tylko i wyłącznie błąd po stronie sklepu (obsługi) i jakiekolwiek tłumaczenia, że cena się zmieniła, albo nie jest w promocji to próba oszustwa!!! Niestety bywa tak, że gdy wymagamy od sklepu uczciwego podejścia i swoich praw to kolejni klienci (widocznie nie zależy im na ich pieniądzach) patrzą na nas jak na idiotów i nawet stają po stronie sklepu
Tak czy inaczej nie można dać się robić w konia.

Tak czy inaczej nie można dać się robić w konia.
Był taki okres jak wchodziła akcja z wielopakami, że średnio raz w tygodniu w różnych Żabkach musiałem się upominać o cenę z półki.
Nie sądzę, aby to była złośliwość właścicielki, raczej nie nadążanie ze zmianami oferty. Cena na półce zostaje, a w systemie jest już inna.
Nie sądzę, aby to była złośliwość właścicielki, raczej nie nadążanie ze zmianami oferty. Cena na półce zostaje, a w systemie jest już inna.
Zwracajcie uwagę na daty ważności produktów.
Drugi raz z rzędu produkt, który chciałem kupić był po terminie - za pierwszym razem piwo, a dzisiaj surówka (po zwróceniu uwagi Pani w żabce powiedziała, że surówki czekają aż przyjedzie Grześkowiak żeby je zabrać, ale to że oczekiwały na półce i w między czasie może ktoś nie zauważy i je kupi już nikomu nie przeszkadzało...)
Drugi raz z rzędu produkt, który chciałem kupić był po terminie - za pierwszym razem piwo, a dzisiaj surówka (po zwróceniu uwagi Pani w żabce powiedziała, że surówki czekają aż przyjedzie Grześkowiak żeby je zabrać, ale to że oczekiwały na półce i w między czasie może ktoś nie zauważy i je kupi już nikomu nie przeszkadzało...)