Bigbluee2 pisze:
Jednocześnie Ratusz żegna się z "leśnymi dziadkami" zasiadającymi do tej pory w radzie miasta [Kto oglądał sesje rady, wie o czym mówię
KWW Szkudlarka wraz z PO ma większość w radzie a w połączeniu z fotelem burmistrza, nie powinno być problemów z decyzyjnością. Życzę powodzenia.
No miejmy nadzieję, że się nie mylisz i że nie będzie z tego rodzinny biznes (do Rady Miasta dostała się również córka Szkudlarka)
Co by nie powiedzieć w gminie sporo się działo przez ostatnie kilka lat. Przez ponad 2 lata jak tu mieszkam, dzieje się coś ciągle. Leśne dziadki jak ich nazwałeś, jakie by nie były dla gminy robiły sporo i mam nadzieję, że nowa kadencja nie będzie odbywała się jak to się dzieje w rządzie - przez ciągłe udowadanianie jaka poprzednia władza była do kitu
Bigbluee2 pisze:
PW NASZYM OKRĘGU w 2010 roku dostała 62% głosów. Dzisiaj jedynie 34%. Otrzymała 225 głosów podczas gdy Szkudlarek 420.
195 głosów różnicy w naszym okręgu, 190 W Paczkowie[Nowa Szkoła nie pomogła?], 132 w Gruszczynie.
Mam nadzieję, że Marian Szkudlarek wyciągnie odpowiednie wnioski z wyników głosowania
Powiem tak: jeszcze do czwartku w Zalasewie plakatów ze Szkudlarkiem nie było. W czwartek przy Agrobexie zamieniłem słowo z naszym nowym Burmistrzem i zwróciłem mu na to uwagę. Posłuchał głosu ludu i wieczorem już plakaty wisiały. Myślę, że przy tak małej różnicy głosow, znacząco przyczyniłem się do wyniku wyborów