Kiedy oddanie II ETAPU??
Re: Kiedy oddanie II ETAPU??
Ja mam odbiór w czwartek 17.11. Przed weekendem potwierdzałem termin osobiście na Kochanowskiego i powiedzieli, ze wszystkie dokumenty podpisuje się w biurze budowy- wiec nie trzeba jechać na Kochanowskiego, ani też do Swarzędza. Maila o tym, że nie mam dopłaty za nadmetraż też dostałem.
i jak po pierwszych odbiorach? napiszcie jak było?
-
- Etap: II
Do tej pory odbiory opisywane były w innym temacie.johanka79 pisze:i jak po pierwszych odbiorach? napiszcie jak było?
Pozdrawiam
Łukasz Jakubowski
Łukasz Jakubowski
Już jesteśmy po odbiorze... było miło sprawnie i bez problemów. Jedyną wykrytą przez nas usterką było porysowane okno w jednym pokoju... Poza tym super.
Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.

Hej
A w jakim budynku odbieraliście mieszkanie? Mieliscie rzeczoznawce?
Pozdro
A w jakim budynku odbieraliście mieszkanie? Mieliscie rzeczoznawce?
Pozdro
W budynku D... mieliśmy ze sobą znajomego...kierownika budowy w innej firmie...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Ja mialam inspektora budowlanego na odbiorze, kluczy nie odebralam mam duzo poprawek w mieszkaniu min.: krzywe katy na korytarzu, podloga rowniez krzywa przy katach, okno do konserwacji bo nie dalo sie zamknac, zle osadzone drzwi beda je skuwac i wprawiac na nowo, do tego okragle okno w kuchni...katastrofa. Za wysokie progi drzwi w salonei i lazience, nie bylabym w stanie zamontowac drzwii.....
Wwszystkie usterki zostały naprawione i na chwilę obecną nie mam żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam,
Wwszystkie usterki zostały naprawione i na chwilę obecną nie mam żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 12:50 przez Samuraj, łącznie zmieniany 1 raz.
My dzisiaj odebraliśmy mieszkanie i nie mamy większych uwag, ściany są proste (sprawdzalismy każdą poziomicą), prad jest we wszystkich gniazdkach, grzejniki grzeją już, jedynie co to prawa część okna w salonie byla zdecydowanie porysana, także mają wymienić na dniach i troszke brudna rama od drzwi wejściowych. Pozatym mieszkanko super i gratisy przy odbiorze 

a powiedzcie jak wygląda protokół zdawczo - odbiorczy? czy spisywane są stany liczników na dzień odbioru? mam na myśli tu prąd i c.o.? no bo kaloryfery grzeją już jakiś czas...
Tak, przy nas były dzis spisywane liczniki zarówno prądu jak i c.o.. Licznik prądu wykazywał 00 natomiast c.o. jakies tam minimalne wartości.