Grzyb na ścianie
Grzyb na ścianie
Witam, mieszkam w pierwszym etapie, wyszedł nam grzyb na ścianie, przy podłodze, od strony ogródka. Czy mogę próbować zgłaszać to do ageobexu?
Re: Grzyb na ścianie
Zgłaszaj - nie jesteś pierwsza. W naszej klatce przynajmniej w trzech mieszkaniach jest ten sam problem.
Są szanse aby coś z tym zrobili?
Mieliśmy wizytę inspektora budowlanego. Zmierzył wilgotność ścian (jest w normie). Zalecił zamontowanie nawietrzaka.
Był u nas też jeden z kierowników budowy. Powiedział, że normy są spełnione, więc problemu po ich stronie nie ma, tzn. grzyb będzie i już [!]. Zgłaszać należy, bo jeśli tego nie zrobimy, to znaczy, że wszystko jest OK.
Był u nas też jeden z kierowników budowy. Powiedział, że normy są spełnione, więc problemu po ich stronie nie ma, tzn. grzyb będzie i już [!]. Zgłaszać należy, bo jeśli tego nie zrobimy, to znaczy, że wszystko jest OK.
mnie kilka lat temu wyszedł zaciek za suficie po ulewie. zgłosiłem, przyszli i stwierdzili, że to moja wina, bo źle wentylowane mieszkanie jest. absurd. odpychają się od każdego problemu.
miałem dokładnie to samo, kazali przeczytać zasady użytkowania mieszkania, potem jeszcze raz zgłosiłem uwagi, że pleśń pleśnią, ale mi woda spływa z okna balkonowego na podłogę - pan miał porozmawiać z szefem i oddzwonić (rozmowa sprzed świąt), do dziś bez kontaktu
zastanawiam się, jakie dalsze kroki podjąć, ewidentnie jest jakiś problem z mieszkaniem (V etap, ostatnie piętro)
Z pewnością w każdej sytuacji próbują umyć się od winy.....
mnie już więcej nic nie wychodzi. fakt faktem, dwa zacieki (niewielkie, ale są) mam na suficie, ale od tamtej pory (mimo małych i dużych opadów deszczu czy śniegu zalegającego na dachu) jest OK. Agrobex jest, jaki jest. jednak patrząc na znajomych, którzy kupili u innych deweloperów mieszkania czy domki, ciesze się, że mieszkam gdzie mieszkam, bo stwierdzam, że źle nie trafiłem.