Zniszczony samochód w noc Sylwestrową

Tutaj poruszamy tematy związane z osiedlem
Holly
Etap: I etap

Zniszczony samochód w noc Sylwestrową

Post autor: Holly »

W noc Sylwestrową na naszym osiedlu został zniszczony (porysowany) samochód. Czy komuś jeszcze zniszczono auto? Albo ktoś coś widział? Proszę o pomoc i dziękuję
wojtman
Etap: II

Re: Zniszczony samochód w noc Sylwestrową

Post autor: wojtman »

M O N I T O R I N G
zbynio79

Post autor: zbynio79 »

a mi w nocy wtrorek/środa kołpaki zakosili, szkoda że tylko 2, bo teraz autko głupio wygląda, a czy nadal są na osiedlu przeciwcy założeniea monitoringu???
zbynio79

Post autor: zbynio79 »

a po co zebranie, może najpierw jakaś oferta, ktoś ponoc się orientował w temacie, ale zdobyta wiedzą się nie podzielił
M.D.

Post autor: M.D. »

Witam.
Agrobex zebrał 4 oferty na monitoring już w listopadzie, nie wiem na co czekają.
Tomek

Post autor: Tomek »

zbynio79 pisze:a czy nadal są na osiedlu przeciwcy założeniea monitoringu???
tak. na pewno ja. proponuję każdemu zobaczyć w swojej firmie nagranie z monitoringu. naprawdę za wiele na nim nie widać. wielokrotnie oglądałem nagranie przy okazji uszkodzeń samochodów na parkingu. kamery są obrotowe i nagranie od skrajnego położenia lewo-prawo trwa MINUTĘ. przez ten czas można okraść auto, porysować, a nawet ukraść i kamera tego nie zarejestruje. natomiast montaż kamer nieobrotowych ma większy sens, ale w naszej sytuacji jest nieopłacalny. aby każde miejsce było objęte wirtualnym okiem potrzebna jest spora ich ilość. a to już kosztuje. zakup kamer to jedno. później potrzeba całodobowej ochrony i lokalu dla niej. można by wykorzystać istniejące już pomieszczenia, np po nieistniejącym już sushi barze (wielkościowo jest OK). tylko kto zapłaci za to wszystko? to są mega koszty.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2014, 21:30 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
M.D.

Post autor: M.D. »

My Polacy juz tak mamy...znamy sie na wszystkim...moze warto posluchac czasami kogos kto sie na tym naprawe zna.
ODPOWIEDZ