INOTEL
Re: INOTEL
Również w zyxelu możesz ustawić kolejność kanałów;)
-
- Etap: II
Re: Odp: INOTEL
Cześć, w dekoderze zyxel można ustawić kolejność kanałów. Ja na przykład dodałem sobie te do których posiadam dostęp do ulubionych i później ustawiłem swoją kolejność.
Jeśli chodzi o internet to też raz działał normalnie, raz wolniej. Zadzwoniłem raz powiedzieli, że sprawdzą. Później zadzwoniłem i powiedzieli, że jest wszystko ok i spytali czy życzę sobię instalatorów do domu na kontrolę. Zgodziłem się, Panowie przyszli punktualnie, wyłączyli program antywirusowy i wszystko było już ok. Mogłem to przewidzieć, ale trudno
Internet mam również 45 Mb i za każdym razem kiedy sprawdzam jest tyle ile powinno.
Co do motoroli to niestety nie mam praktyki.
Jeśli chodzi o internet to też raz działał normalnie, raz wolniej. Zadzwoniłem raz powiedzieli, że sprawdzą. Później zadzwoniłem i powiedzieli, że jest wszystko ok i spytali czy życzę sobię instalatorów do domu na kontrolę. Zgodziłem się, Panowie przyszli punktualnie, wyłączyli program antywirusowy i wszystko było już ok. Mogłem to przewidzieć, ale trudno

Internet mam również 45 Mb i za każdym razem kiedy sprawdzam jest tyle ile powinno.
Co do motoroli to niestety nie mam praktyki.
Pozdrawiam
Łukasz Jakubowski
Łukasz Jakubowski
Sprawdzęleszek pisze:NIN a czy w umowie nie masz przypadkiem magicznego zapisu że internet DO 45Mbit/s ?
Spowolnienie netu to nie kwestia programu antywirusowego, bo problem zwalniania jest jednocześnie na 2 komputerach
pozdrawiam
-
U mnie rownież był problem na dwóch komputerach i na obu był ten felerny antywirusNIN pisze:Spowolnienie netu to nie kwestia programu antywirusowego, bo problem zwalniania jest jednocześnie na 2 komputerach
pozdrawiam

Oczywiście to nie musi być ten sam problem, podpowiadam tylko o możliwości łatwego kontaktu.
Inotel jak i inne kablówki, oferuje tylko określoną prędkość, a nie od do.
Pozdrawiam
Łukasz Jakubowski
Łukasz Jakubowski
Bigbluee2 a sprawdzasz po WiFi czy po kablu??, bo wystarczy że masz połączenie WiFi w standardzie g, i wtedy nie uzyskasz pełnej prędkości, zrób test jak będziesz połączony kabelkiem do routera.
Dekoder Motoroli przeszedł ostatnio samego siebie - na ułamek sekundy zanikał głos. Po dość długich rozmowach telefonicznych z Inotelem i różnych ćwiczeniach pt. zmiana kabli i dekoderów, inotel doszedł do wniosku, że dekoder jest do wymiany
Dostałem nowy, który już 2 razy zrobił mi niespodzianki: na kilka godzin pokazywał np. TVP1, a opis był z innego kanału. Restart nie pomógł. Potem zawiesił się na dobre - można było zrobić tylko głośniej / ciszej bez żadnej innej reakcji. Zostawiłem szajs w spokoju, na drugi dzień działał bez problemów
Dekodery Motoroli są do kitu.
Chciałem uruchomić dodatkowo pakiet film. Usłyszałem, że oprócz 9,99 muszę dopłacić 10 zł za w/w boską Motorolę bo zmieniam warunki umowy. Przeglądałem już różne opcje konkurencji, która jest droższa, a jeśli weźmiemy dodatkowo Multiroom - robi się mega droższa, więc nie pozostaje mi nic innego jak oddać Motorolkę i wziąć drugiego Zyxcela. Są paskudnie brzydkie, ale proste i dotąd niezawodne. Niestety bez dysku i opcji nagrywania
Co do internetu - po małej zadymie z mojej strony internet śmiga bez uwag. Przypadek?
Dostałem nowy, który już 2 razy zrobił mi niespodzianki: na kilka godzin pokazywał np. TVP1, a opis był z innego kanału. Restart nie pomógł. Potem zawiesił się na dobre - można było zrobić tylko głośniej / ciszej bez żadnej innej reakcji. Zostawiłem szajs w spokoju, na drugi dzień działał bez problemów
Dekodery Motoroli są do kitu.
Chciałem uruchomić dodatkowo pakiet film. Usłyszałem, że oprócz 9,99 muszę dopłacić 10 zł za w/w boską Motorolę bo zmieniam warunki umowy. Przeglądałem już różne opcje konkurencji, która jest droższa, a jeśli weźmiemy dodatkowo Multiroom - robi się mega droższa, więc nie pozostaje mi nic innego jak oddać Motorolkę i wziąć drugiego Zyxcela. Są paskudnie brzydkie, ale proste i dotąd niezawodne. Niestety bez dysku i opcji nagrywania
Co do internetu - po małej zadymie z mojej strony internet śmiga bez uwag. Przypadek?
-
Czy ktoś jeszcze nie ma sygnału telewizyjnego i internetu?
Pozdrawiam
Łukasz Jakubowski
Łukasz Jakubowski
zresetuj sprzęt. U nas zawiesza tv, ale samo wskakuje po chwili.
-
Niestety. U mnie brak telewizji i internetu.
"Error! Could not connect to remote server".
Pierwszy raz mi się przytrafiło, że sygnał do mnie nie dociera.
Naprawione
"Error! Could not connect to remote server".
Pierwszy raz mi się przytrafiło, że sygnał do mnie nie dociera.
Naprawione
Pozdrawiam
Łukasz Jakubowski
Łukasz Jakubowski
U mnie zdarzało się to częściej (patrz wcześniejsze posty) i zmieniłem operatora na Echostar.lukaszjakubowski pisze:
"Error! Could not connect to remote server"
To już chyba 3 miesiąc i jak na razie bez żadnej "wtopy"