Wilgoć
Wilgoć
Mam pytanie do mieszkańców z bloku 13 druga klatka mieszkania zaczynają się od numeru 15. Czy zgłaszaliście tą wilgoć i grzyba który jest na klatce schodowej przy podłożu ? Mam schowek w tej klatce i dziś zauważyłem, że w schowku też jest mokro.
Re: Wilgoć
u nas, a mamy garaż zagłębiony na dwa poziomy poniżej linii gruntu, po zeszłorocznej mokrej zimie pojawiły się podcieki. Wykonawca zrobił iniekcje w ściany (wiercił dziury, coś w nie montował, a wystające "wąsy" odcinał. Od tamtej pory woda na -2 nie pojawiła się, i ściany są suche.
Czyli nie jest to jakaś skomplikowana technologia (choć wątpiłem w pozytywny efekt) i trzeba wykonawcę o to cisnąć.
Czyli nie jest to jakaś skomplikowana technologia (choć wątpiłem w pozytywny efekt) i trzeba wykonawcę o to cisnąć.
Wiem co mam robić gdzie zgłosić i ile jest gwarancji na mieszkania. Pytanie dotyczyło tego czy ktoś to już zgłaszał ?
ja dodatkowo jak to zgłaszałem zrobiłem własną dokumentację fotograficzną.
Bo gdy komisja przyszła po tygodniu to ściany wyschły i padła sugestia że to woda z klimatyzacji samochodowych.
Po miesiącu był tydzień ulewnych deszczów, podcieki znów sie pojawiły, zrobiłem zdjęcia i wysłałem.
Bo gdy komisja przyszła po tygodniu to ściany wyschły i padła sugestia że to woda z klimatyzacji samochodowych.
Po miesiącu był tydzień ulewnych deszczów, podcieki znów sie pojawiły, zrobiłem zdjęcia i wysłałem.
maff1 -nie zaśmiecaj tego forum. Pytanie było proste: czy ktoś już zgłosił wilgoć na klatce. Ty piszesz o garażu na poziomie -2 w Warszawce, co nie ma nic wspólnego z tym tematem.
W Agrobexie już wiedzą o wilgoci, podobno był problem z rurą, który został usunięty. Temat do zamknięcia.