Komunikacja publiczna
Re: Komunikacja publiczna
99 podpisów. Chciałem uzbierać 100 i wysłać pismo do UMiG. Namówi ktoś na podpis żonę/męża/brata/siostrę/sąsiada/etc.?
Ja namówię 

Pismo z załączonymi podpisami wysłane do burmistrz, do wiadomości przewodniczącego rady, przewodniczącego komisji gospodarki i sołtys Zalasewa. Mają teraz miesiąc na odpowiedź, dam znać, co napiszą.
czekam z niecierpliwością 

Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji.
W razie jeśli ktoś nie wie - wprowadzono bilety przesiadkowe w S, po skasowaniu można jechać przez 40 minut i się przesiadać, podział na strefy nadal obowiązuje.
Witam,
co z tą naszą petycją, jest jakaś odpowiedź? Trochę czasu już minęło...
co z tą naszą petycją, jest jakaś odpowiedź? Trochę czasu już minęło...
Dzwoniłem do UMiG, bo mija miesiąc od momentu, kiedy wysłałem pismo. Pismo wpłynęło i pracują nad odpowiedzią, którą na pewno mi przekażą
Od pani z wydziału nadzorującego komunikację dowiedziałem się, że obecnie trwają prace nad nowym rozkładem jazdy, który ma obowiązywać od września. Na tę chwilę najbardziej prawdopodobne wydaje się przedłużenie S9.
Idąc dzisiaj na przystanek, zauważyłem, że "55" jechał aż z Transportowej. Może sprawdzał możliwość zrobienia pętli na Wiraż-Busie?
Dam znać, jak dostanę odpowiedź na piśmie.

Idąc dzisiaj na przystanek, zauważyłem, że "55" jechał aż z Transportowej. Może sprawdzał możliwość zrobienia pętli na Wiraż-Busie?
Dam znać, jak dostanę odpowiedź na piśmie.
ten 55 jechał z zajezdni często rano przyjeżdża od transportowej, kierowcy skracają sobie drogę jadąc przez las zamiast przez Swarzędz
Niepoprawny optymista ze mnie. W każdym razie rozwiewa to czyjąś wcześniejszą wątpliwość, że przegubowiec może mieć problem z pokonaniem skrzyżowania.