Akty notarialne
Re: Akty notarialne
Mam pytanie odnośnie podpisywania Aktu. Właśnie dzwonili do nas z Agrobexu z pytaniem czy chcemy żeby ktoś od nich był przy podpisaniu aktu, co wydało mi się dziwnym pytaniem bo myślałam że jest obowiązkiem obecność wszystkich stron umowy. Jak było u Was?
Nie, nikt się nas nie pytał. Był Pełnomocnik Agrobexu - Pan Szczepan Lorek, bardzo sympatyczny człowiek.
Nas też się nikt nie pytał. Myślę, że musi być też i druga strona- trzeba przecież złożyć podpisy!
Dostaliśmy właśnie korektę AN odnośnie zapisu dot. zarządu. Zmienili zapis, na:
Kupujący oświadczają, że wiadome im jest, że do czasu zebrania wspólnoty mieszkaniowej, które odbędzie się najpóźniej w terminie trzech miesięcy po zakończeniu pierwszego pełnego roku kalendarzowego funkcjonowania wspólnoty, zarząd nieruchomością wspólną sprawować będzie spółka pod firmą PPUiH „AGROBEX” sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu; właściciele lokali zobowiązani są do ponoszenia kosztów zarządu nieruchomością wspólną proporcjonalnie do posiadanego w niej udziału.
Dostaliśmy właśnie korektę AN odnośnie zapisu dot. zarządu. Zmienili zapis, na:
Kupujący oświadczają, że wiadome im jest, że do czasu zebrania wspólnoty mieszkaniowej, które odbędzie się najpóźniej w terminie trzech miesięcy po zakończeniu pierwszego pełnego roku kalendarzowego funkcjonowania wspólnoty, zarząd nieruchomością wspólną sprawować będzie spółka pod firmą PPUiH „AGROBEX” sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu; właściciele lokali zobowiązani są do ponoszenia kosztów zarządu nieruchomością wspólną proporcjonalnie do posiadanego w niej udziału.
Powitać!
Dobra informacja dotycząca nie dokładnie określonego "współpartycypowania" w kosztach obsługi, napraw itp. sieci na działce 38/4 (droga wewnętrzna). Otóż dzisiaj podpisaliśmy AN i mecenas zmienił zapis, usuwając z niego część tego punktu. Partycypacja dotyczy TYLKO drogi i oświetlenia, a nie środków przesyłu mediów znajdujących się pod nią
Kolejne małe zwycięstwo w tej nierównej walce
Dobra informacja dotycząca nie dokładnie określonego "współpartycypowania" w kosztach obsługi, napraw itp. sieci na działce 38/4 (droga wewnętrzna). Otóż dzisiaj podpisaliśmy AN i mecenas zmienił zapis, usuwając z niego część tego punktu. Partycypacja dotyczy TYLKO drogi i oświetlenia, a nie środków przesyłu mediów znajdujących się pod nią

Kolejne małe zwycięstwo w tej nierównej walce

witam, mam pytanko odnosnie aktu...sami umawialiscie sie na podpisanie czy arobex dzwonil i umowil Was?:-)
dzieki z gory za odp.
dzieki z gory za odp.
Jak pisałem wcześniej, mieli umawiać, ale nie umawiali. Trzeba samemu zadzwonić i się umówić.
Witam serdecznie
mam pytanie do was przy podpisywaniu aktów notarialnych braliscie jakiegos notariusza z zewnatrz
czy tego poleconego przez agrobex,slyszalem że ten agrobexowy jest tańszy niz jakiz inny?
Troche sie zastanawiamy jak to rozwiazać.
mam pytanie do was przy podpisywaniu aktów notarialnych braliscie jakiegos notariusza z zewnatrz
czy tego poleconego przez agrobex,slyszalem że ten agrobexowy jest tańszy niz jakiz inny?
Troche sie zastanawiamy jak to rozwiazać.
a ja mam pytanie z ciut innej beczki: czy w sprawie podpisania aktu notarialnego sami musieliście kontaktować się z Agrobexem czy oni sami do Was dzwonili? czas ucieka, a nie wiem co robić
Zadzwoń najlepiej i się umów osobiście.
Szybkie pytanie z innej beczki do osób które podpisały akt.
Czy dużo czasu traci się w Urzędzie Gminy podczas składania deklaracji na podatek od nieruchomości, bo z tego co wiem jest na to 14 dni a mi już powoli kończy się ten czas. a w tym tygodniu niezbyt nim dysponuję i dlatego pytam.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Czy dużo czasu traci się w Urzędzie Gminy podczas składania deklaracji na podatek od nieruchomości, bo z tego co wiem jest na to 14 dni a mi już powoli kończy się ten czas. a w tym tygodniu niezbyt nim dysponuję i dlatego pytam.
Z góry dziękuję za odpowiedź